L’ús del Vallibús durant la pandèmia

Dimarts, 16 de febrer de 2021 a les 10:20

Segons dades de 29 municipis representatius de l‘AMTU, Vallirana és el menys afectat

La incidència de la pandèmia per la Covid-19 ha impactat molt en la demanda del servei de bus urbà. L’Associació de municipis per a la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) constata un descens del 41% de la demanda amb relació al 2019. Vallirana és el municipi amb menys descens d’aquesta demanda amb un 32% inferior pel que fa al comparatiu anual.

Les dades corresponen a 29 municipis representatius de l’AMTU, i és entre aquests, on Vallirana obté el percentatge més baix i per tant una menor incidència en la reducció de la demanda. Hi ha municipis com Vilafranca del Penedès, on la reducció arriba fins al 73%; Lliçà d’Amunt i Mollet del Vallès amb una reducció del 65%; i Vic també arriba gairebé al 60%.

A Vallirana amb el Vallibús Connecta’t els moments de major reducció de la demanda es va produir els mesos d’abril (90%), maig (82%) i juny (58%). Per contra el mes de desembre ja només el descens se situa a l’11%.

Cal recordar que durant la pandèmia s’ha mantingut sempre actiu el servei del Vallibús Connecta’t i amb una aplicació constant i acurada de les mesures de seguretat.

Darrera actualització: 16.02.2021 | 10:19