Llum verda del Ministeri al projecte definitiu del carrer Major

Dimecres, 29 de març de 2023 a les 15:30

Demarcació de Carreteres ha emès l’ordre d’estudi per a la redacció del projecte definitiu del carrer Major i l’inici de la licitació.

Aquest matí l’alcaldessa Eva Martínez ha mantingut una reunió telemàtica amb el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Xavier Flores, i amb el cap de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya, Vicente Vilanova, en la qual se li ha confirmat que la Demarcació ha enviat al Ministeri l’ordre d’estudi per a la redacció del projecte definitiu del carrer Major. Un projecte té un pressupost inicial de més de deu milions d’euros. Concretament, de 10.871.245 €.

Aquest és el pas que permetrà la redacció del projecte per un nou carrer Major i que un cop executada l’obra passi a ser de titularitat municipal. En el seu moment, l’Ajuntament va entregar un estudi amb el nou model de Carrer Major i del cost del projecte a la Demarcació de Carreteres. La Demarcació de Carreteres després de revisar la proposta l’ha transmès al Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

Es tracta d’un projecte que inclou, a part de la millora de la via, el soterrament dels serveis i un nou ferm. És un projecte que vol humanitzar el carrer Major, ja que es prioritza les persones pel que fa a l’ús de la via principal del municipi. Així hi destaca, una zona de plataforma única que aniria des de l’avinguda de la Parellada fins al carrer Verge de Montserrat, amb prioritat inversa per a vianants.

Darrera actualització: 04.04.2023 | 12:24

Imatges